HTML Editor

All the members needing any kind of help for cpanel can discuss here.

Moderator: Lixas

Locked
NeedASite
Posts: 1
Joined: Fri Feb 25, 2005 4:31 pm

HTML Editor

Post by NeedASite »

Can you use php in it?


Lixas
Posts: 750
Joined: Wed Feb 16, 2005 4:21 pm

Post by Lixas »

yes, you are, but you will not be available to see result if in your computer is'nt installed php interpeter
Or if you are talking about cpanel editor, then yes, save file, and view with browser
Image
ELRocco
Posts: 46
Joined: Sun Feb 20, 2005 3:19 am
Contact:

Post by ELRocco »

youmust have php and appache installed to view a php file on your computer something like this doesnt need an interperator, i tdont know why

Code: Select all

  <?php
$email1 = "admin@kon-clan.recongamer.com";
$from = stripslashes($_POST['email']);

if($_POST['emailwhich'] == 1){
$sendTo = $email1;
}
else if($_POST['emailwhich'] == 2){
$sendTo = $email2;
}

if($from){

$subject = stripslashes($_POST['subject']);
$message = stripslashes($_POST['message']);

$headers = "From: $from\n";
$headers .= "Content-type: text;\r\n";
mail($sendTo,$subject,$message,$headers);
header("location:http://www.yourdomain.com/thankyou.htm");
exit;
}
else{
?>
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
<title>Contact us</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
</head>
<body>
<h1>Contact Form</h1>
<form name="contact" action="<? echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="POST">


Please use this form to contact us:</p>


Your e-mail will be sent to::

<select name="emailwhich">
<option value="1">email 1</option>
</select></p>


Enter Your Email Address:

<input type="text" name="email" style="width:150px;"></p>


Enter Your Website:

<input type="text" name="subject" style="width:250px;"></p>


Enter Your Message:

  <textarea name="message" cols="0" rows="0" style="width:300px;height;200px;"></textarea>
</p>
<input type="submit" value="Send Email">
<input type="reset" name="Reset" value="Reset">
<a>[b]Copyright ELRocco of ELRocco.co.nr</a>[/b]
</form>
</body>
</html>
<?
}
?>
But this scripts needs appache and php interpiter installed

Code: Select all

  <?
switch($_GET['act']) {
case '':
include('contact');
break;

default:
include('contact');
break;
}
?>
pooplematic
Posts: 243
Joined: Mon Feb 28, 2005 4:34 am
Contact:

Post by pooplematic »

hahaha

that is over my head.
but i'll learn this with time.
SHAdmin
Posts: 2089
Joined: Sat Dec 18, 2004 11:28 am
Contact:

Post by SHAdmin »

ELRocco wrote:youmust have php and appache installed to view a php file on your computer something like this doesnt need an interperator, i tdont know why

Code: Select all

  <?php
$email1 = "admin@kon-clan.recongamer.com"]Copyright ELRocco of ELRocco.co.nr</a>[/b]
</form>
</body>
</html>
<?
}
?>
But this scripts needs appache and php interpiter installed

Code: Select all

  <?
switch($_GET['act']) {
case '':
include('contact');
break;

default:
include('contact');
break;
}
?>

It is basically that both those above scripts need an interpretor. However you are able to find some of the results of the first script within a html editor because it has some html in it. However only the html part is being recognised. Anything placed between <? and ?> will not be executed unless and untill a server is installed with php.

This happens because php is a server side scripting language. The browsers that we use dont have the ability to process a php code. That is why always whenever you use a php file, you have an extention .php and not .htm or .html. All the files having the extension as .php first get processed by the php interpretor that can be installed only on a server and then finally the executed code is sent to the browser which recognises it in terms of html.
pooplematic
Posts: 243
Joined: Mon Feb 28, 2005 4:34 am
Contact:

Post by pooplematic »

i see, i have learned something. thank you very much.
Locked